Kahramanı Çember olan bir macera ne anlatır? Geometri, bir arayış ve kendini tanıma hikâyesine dönüşebilir mi? Bilincin kim olduğunu aradığı, o büyük maceraya yeni bir ışık. Eğlenceli ve sürükleyici öykü, içsel yolculuğuna çıkanlar içindir.
* Türkiye Google Play’de 33.000’den fazla indirilen, en çok okunan ikinci e-kitap artık Metinlerarası Kitap ile çantanızda ve kitaplığınızda.
BASKI KİTAP SATIN ALMAK İÇİN MAĞAZA LİNKLERİ
Kitap Yurdu: https://www.kitapyurdu.com/kitap/ikiden-uce/639390.html
BKM: https://www.bkmkitap.com/ikiden-uce-cemberin-oykusu-ikinci-boyut-efsanesi
Inkılap: https://www.inkilap.com/ikiden-uce-cemberin-oykusu-ikinci-boyut-efsanesi-610605
D&R: https://www.dr.com.tr/kitap/ikiden-uce/edebiyat/roman/turkiye-roman/urunno=0002026347001
Kidega: https://kidega.com/kitap/iki-den-uc-e-462529/
Amazon: https://www.amazon.com.tr/%C4%B0kiden-%C3%9C%C3%A7e-S%C3%BCleyman-S%C3%B6nmez/dp/6057226135/
Trendyol: https://www.trendyol.com/pd/metinlerarasi/iki-den-uc-e-p-650144768
Hepsiburada: https://www.hepsiburada.com/iki-den-uc-e-cember-in-oykusu-ikinci-boyut-efsanesi-pm-HBC00003UF1CM
Avrupa’dan Baskı Kitap Olarak Almak İçin:
https://www.kitapavrupa.com/kitap/ikiden-uce/639390.html&publisher_id=11036
Böylece ikinci kitabım da kütüphanenizde yer alacak. Keyifli okumalar dilerim.
Google Play Okur Yorumları
“Bir ara ben de küreydim! Boşluktayken… Sonra suya düştüm, çember oldum. “
“Karanlığınıza ışık. “
“Matematiği sevdiren çok güzel, derinlikli bir çalışma…”
İki’den Üç’e kitabımı tanıtan yazar Uğur Karabürk’e teşekkürler :)
İki’den Üç’e Kitabının Öyküsü
Üniversitedeyken Matematik dersinde büyük bir amfideydim. Yanımda Kazakistan’dan gelen arkadaşım ile Matematik eğitimini, onların ülkelerinde nasıl öğrendiklerini konuşuyorduk. Neşeli, güçlü bir genç adamdı. Sonra tahtadaki konuyu izlerken içimde bir akış başladı. Çok güçlü bir ilham. Böyle olduğunda ne geleceğini, kalemimden ne akacağını bilmem. Yazmak, tutkulu durdurulması imkansız heyecanlı bir akışa dönüşür.
“İki boyutlu evrende bir gün bir Çember doğdu” yazdı kalemim. Derslerini dikkatle dinleyen iyi bir öğrenci olmama karşın o an dünyada değildim. Saatlerce yazdım. Ders bitti herkes ayrıldı, ben halen yazıyordum. Sonra aklım şaşkınlık içindeyken, ders not kağıtlarımın ardında yazılmış bu metne baktım. Yolda otobüste yazmaya devam ettim. İki günlük süre içinde metin bitti. Elimde başlamış bitmiş bir öykü vardı.
A4 sayfalarını ikiye katlayıp ortasını zımbalayıp boş bir defter yaptım. Hikayeyi el yazımla ve güzel şekilde bu deftere geçirdim. Artık kitap gibi görünüyordu. Kapağını çizdim kendimce. Yıllar geçtikçe sevdiğim dostlarıma okumaları için verirdim. Okuyup beğenilerini eleştirilerini sunarlardı. Ne garip ki tek kopyaydı. Sonra bir arkadaşım orijinali yerine fotokopisini getirdi. “Bir gün ünlü olacaksın ve ben orijinal el yazma kopyasına sahip olmuş olacağım” dedi. Açıkçası bu hiç hoşuma gitmedi. O el yazma halini seviyordum. Ortaçağ’da elle kitap yazan bilgelerle, yazarlarla beni bağlayan derin bir geleneğe özgü özel bir şeydi. Şimdiyse gülümsetiyor bu öngörüsü.
Fakat ne yaptıysam kitabı da geri getirmedi. El yazması kitabımın fotokopisinden bir başka kopya alan diğer dostum da tanıdığı bir arkadaşına verdi. İki’den Üç’e’nin kişisel gelişim derneklerinden birinde müfredat kitabı olduğunu, haftalarca kitaptaki, metaforları, sembolleri ve ruhun yolculuğunu antik söylemlerle felsefeyle çözümlediklerini anlattı. Bu olaydan benim hiç haberim olmamıştı. Sonraları öğrendim, hem şaşırdım, hem sevindim.
Internetin ilk yıllarında öyküyü web sitelerimden yayımladım. Binlerce okundu. O dönem kitaplaştırılması için hiç uğraşmıyordum. Hedefim okuldan kalan her sürede sürekli yazmaktı. Çok sayıda projem vardı. Yarısı yazılmış romanlar arasında gidip geliyordum.
Google Play Kitaplar Türkiye’de faaliyete girdiğinde epub formatında kitap tasarlamayı öğrenip kitabı okurlara sundum. Kitap hep sevilmişti ama bu denli büyük bir okur kitlesi ile hiç sınanmamıştı. Sonuç şaşırtıcı bir başarıya dönüştü. Her şeye 1 puan veren, zor beğenen web okurları, yorumları ve puanlarıyla destekledi. En sonunda haftalarca ilk on içinde sıralandığı listede Türkiye ikinciliğine ulaştı.
Artık kitabın basılması yönünde talepler de arttı. Kitabın kapağı için Ömür Özerdem müthiş bir sadelikle çalıştı. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Yayıncım, editörüm Mahmut Yıldırım hiç acele etmedi. Güzel bir iş çıkması için metni tekrar tekrar elden geçirdi, tüm aşamalarında daha iyisi için çaba sarf etti. Metinlerarası Kitap ile basmayı teklif ettiği günden beri çok yol aldık.
Bugünden sonra artık o fotokopi ile okunan, yıllarca ete kemiğe bürünmeyi bekleyen İki’den Üç’e kâğıt kokusu ile sizlere ulaşıyor. 48 sayfalık bir öykü kitabıdır.
Süleyman Sönmez
www.suleymansonmez.com
+ There are no comments
Add yours