Mihrace.Net Sitesi

2 min read

2004 yılında yazmakta olduğum ve basında yer alan makalelerimi toparlamak için sadece kültür sanat içerikli bir site kurmaya karar verdim. Mihrace.Net böyle doğdu.

Internet üzerinde yazarken henüz kenarları kesinleşmemiş bir medyayı kullanıyor, bir çok şeyi ilk kez denemem gerekiyordu. Örneğin Ferenc Cako kum ressamı olarak videoları çok izlenen bir sanatçıydı. Ancak tek satır Türkçe açıklama bulamıyordunuz hayatı ve sanatı üzerine. Yazmaya başladığımda henüz Wikipedia linkleri ve youtube yoktu. Bunlar süreç içinde makalelerin tekrar elden geçirilmesi ile eklendiler.

Yazarken İngilizce kaynaklardan günler süren doğrulama ile güvenilir, anlaşılır makalelerle zaten insanların merak ettiği şeyleri konu alıyordum. Bir süre sonra henüz duymadıklarını da sunmaya başladım.

Yazdığım makaleler bir süre sonra referans olarak kullanıldığı gibi yüzlerce sitede izinsiz de kullanıldı.

Sanatçıları ve kitapları tanıtmaya başladıktan sonra daha kısa bilgileri toparlamak için blog kültürünü denedim ve okuyucularıma bini aşkın yazı hazırladım. Şu anda Mihrace.Net özellikle yaptığım röportajları ve Güneşin Tam İçinde sitesi için fazla ağır kaçacak enteresan bakış açılarını toparlıyor.

www.mihrace.net

Mihrace Net

Mihrace.NET’ te yıllar içinde kullanılan web tasarım teknolojileri:

2004
ASP ve Access ile programlama, Ferruh Mavituna’nın x13 veritabanı yönetim sistemini değiştirerek yazdığım CMS sistemle konu girişleri.

2006
PHP ve MySQL ile programlama, arabirim tasarımı Photoshop + arabirimde Flash akan şelale uygulaması.
Daha önce yazdığım CMS’i Php programlama dili ile yeniden yazdım ve daha güçlü hale getirdim. Tasarımı yeniledim.

2008
Wordpress’in tartışılmaz üstünlüğü ile sitenin tasarımını, kolay okunacağı, daha sade geniş ve güçlü bir arabirimle tasarladım. Tüm konuları önceki veritabanından taşıdım.

Not: Çok beğenilen, site üstündeki dünyanın harikalarını gösteren “banner” tarafımdan tasarlanmıştır ve Mihrace.Net kurumsal site kimliği ile özdeşleşmiştir. Site logosu işe Mihrace kelimesi gibi Hindistan kültüründen alınıp stilize edilmiş Shiva’dır.

Süleyman Sönmez https://www.suleymansonmez.com

Adım Süleyman Sönmez. Yıldız Teknik Üniversite Bilgisayar Programcılığı ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olmak üzere iki üniversiteden mezun oldum. Sonrasında başladığım Marmara Üni. Uluslararası İşletme yüksek lisansını terk edip hayata atıldım.

Proje yöneticiliği, bilgisayar programcılığı, sistem analistliği, pazarlama / satış sonrası müşteri ilişkileri yöneticiliği, LEGO takım koçluğu, Web tasarımcılık, fotoğrafçılık, ISO9001:2000 kalite sistemleri sistem kuruculuğu ve kalite iç denetimcilik, Teknoloji Okuryazarlığı müfredat yazarlığı, Bilgi İşlem Bölüm Başkanlığı, öğretmenlik, video kurgu, eğitim videoları ekip yönetimi, VR gözlükler, Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı, eğiticinin teknolojik eğitimi, LMS Moodle, Apple School, MDM, Zoom School, Google Classroom School yöneticiliği, Akademik uygulamalar uzmanlığı gibi birbirinden farklı pek çok meslekte çalıştım.
Bu kadar farklı iş neden? Dünyayı Da Vinci gibi yaşamak gerektiğine inanıyorum.
Özel hayatımda roman, öykü yazarı ve fotoğraf sanatının sadık bir uygulayıcısı olmayı sevdim. Yazdığım ve basılan eserlerim: 1) Starbul 2) İki'den Üç'e
Yayınevinde basılma sırasında olan kitaplarım sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Youtube kanalıma abone olarak takip ediniz.
Youtube

Web sitelerim:
www.suleymansonmez.com ,

Starbul romanımın resmi sitesi

Bana ulaşmak için lütfen ssonmez@gmail.com adresine eposta gönderin.

Aşağıdaki simgelerden sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Twitter
Instagram
Linkedin
Facebook

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours